Boerenpresentatie SyrrealReef

Boerenpresentatie SyrrealReef

Hier vertellen wij u graag meer over onze kleine maar mooie koraalboerderij. Wij, dat zijn Arnika en Dominique, zijn in 2021 begonnen met onze koraalkwekerij in Oberhausen. Het basisidee van het exploiteren van een uitlopertank om koralen te vermeerderen is tijdens de planningsfase al geëscaleerd naar 3x 500 liter tanks. We hebben nu 4 tanks in Oberhausen en een 5e bij een vriend in Essen, waar we momenteel beginnen met het fokken van speciale moederdieren.

Onze faciliteit

Wij gebruiken ons systeem in een speciaal ontworpen kelderruimte. Met een plafondhoogte van 1,78 meter niet voor bangeriken ;-).

Wij hebben onze drie even grote uitloperbaden van 160 x 70 x 40 cm samengevoegd tot één systeem en gebruiken een iets dieper bad als technisch bad. Qua uitrusting is dit eigenlijk onze mooiste of in ieder geval meest kleurrijke tank.

Voor de verlichting hebben wij gekozen voor LED-verlichting. Hier gebruiken we de 5e generatie Radions van Echotech. Als afschuimer gebruiken wij een Deltec 1500i, die we via een slang direct van verse lucht voorzien, waardoor we een zeer stabiele PH-waarde van ruim 8 bereiken.

Wij gebruiken ons systeem met Sangokai-voeding, compleet in combinatie met de Balling-zouten van Fauna Marin. Op basis van onze wekelijkse ICP-test doseren we vervolgens de afzonderlijke elementen volgens de specificaties van het Fauna Marin ICP-resultaat.

Wij denken dat het Sangokai-systeem zorgt voor een goede biologie en een basisvoorziening van elementen. Voor een zuiver geweten voegen we vervolgens echter de afzonderlijke elementen toe (ook al zijn deze gedeeltelijk in tegenspraak met de specificaties van het Sangokai-systeem) om de ICP voor alle waarden altijd zoveel mogelijk in het groene bereik te houden. Het voelt gewoon beter en we zijn erg blij met het resultaat van onze aanpak over een langere periode.

Boerenpresentatie SyrrealReef Boerenpresentatie SyrrealReef Boerenpresentatie SyrrealReef Boerenpresentatie SyrrealReef

Ons assortiment koraalsoorten

Ons aanbod is, zoals het koraalliefhebbers betaamt, een kleurrijke mix. Wij proberen hier een spannend aanbod aan te bieden, vooral op het gebied van bijzondere zachte koralen, veel verschillende Zoanthus-soorten, kelken en enkele Euphyllia-soorten. Natuurlijk hebben we ook een paar verschillende soorten...Wat jij leuk vindt, wordt vermeerderd 😉

Boerenpresentatie SyrrealReef

Onze verpakking

Zolang het niet om een ​​hele grote bestelling gaat, hebben we het type verpakking dat we gebruiken gestandaardiseerd en gebruiken we altijd dozen van 3 x 30 x 30 cm, bekleed met piepschuim van 30 cm dik. We gebruiken een dubbele bodem met piepschuim van 6 cm en krantenpapier om te beschermen tegen de kou, vooral van onderaf.

De koralen worden individueel verpakt in kleine transportzakken en vervolgens samen in een grotere zak geplaatst. Hierdoor is een temperatuuruitwisseling tussen de individuele transportzakken mogelijk, wat wij als een groot voordeel zien ten opzichte van individuele bekers. Hier zouden we bang zijn dat het ene kopje te koud zou worden en het andere te warm.

De bekleding van het karton zorgt ervoor dat er via kleine scheurtjes minimale zuurstofuitwisseling plaatsvindt. Dit betekent dat de warmtepakketten (geen in de zomer en maximaal 3 in de winter, afhankelijk van het weer) altijd van zuurstof worden voorzien en daardoor hun volledige verwarmingsvermogen kunnen ontwikkelen. Een minimale hoeveelheid warmte die via de ventilatieopeningen ontsnapt, is absoluut onschadelijk en zelfs gunstig, omdat er hierdoor geen warmteopbouw kan optreden. We gebruiken veel dagbladen om een ​​maximale vulling te garanderen, zodat niets kan wegglijden. 🙂

Ook al zien onze verpakkingen er op het eerste gezicht niet zo mooi uit, de afgelopen jaren hebben we een uitvalpercentage van bijna 48% gehad, zelfs bij transporttijden van 0 uur. En mocht er iets gebeuren tijdens het transport, dan geven wij uiteraard een geld-terug-garantie.

Boerenpresentatie SyrrealReef

Boerenpresentatie SyrrealReef

Boerenpresentatie SyrrealReef

Boerenpresentatie SyrrealReef

Boerenpresentatie SyrrealReef

Boerenpresentatie SyrrealReef

Wij hopen dat u onze kleine koraalboerderij en de bijbehorende FarmerShop leuk vindt en kijken uit naar elke bestelling.

Met vriendelijke groet,

Arnica en Dominique

Laat een bericht achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met * markiert